بهترین روش برجسته سازی لب کدام است، روش دائمی یا تزریق ژل موقت؟
داشتن لب هایی حجیم و برجسته از نشانه های کلی زیبایی و جوانی در بین ملل و فرهنگ های مختلف میباشد. به همین دلیل امروزه افزایش زیبایی لب ها و اطراف دهان بسیار پرطرفدار میباشد.
ژل های اسید هیالورونیک که شامل ژوویدرم، رستالین و بلوترو می باشند امروزه در هر مطب جراحی پلاستیک جهت برجسته سازی لب ها استفاده میشوند. ماندگاری این پرکننده ها که به مرور زمان حل میشوند تقریبا ماه ها طول میکشند. با این وجود برخی بدنبال روش های تقویت لب دائمی هستند و ایمپلنت لب ها را به تزریق ژل لب موقت ترجیح میدهند.
حجیمسازی لب با برجستهکردن و افزایش حجم لب در نهایت موجب میشود لب ظاهری کاملا طبیعی، نرم و صاف داشتهباشند. روشهای برجستهسازی لبها بدون جراحی و با تزریق ژل لب دائمی برای خانمهایی که بهطور طبیعی لبهای نازک دارند و یا به دلیل افزایش سن لبهایشان نازک شده گزینه مناسبی برای انتخاب میباشد.
اگربه فکر برجسته سازی لب های خود هستید باید گفت که امروزه به راحتی میتوانید این کار را انجام دهید. از عوارض تزریق ژل لب موقت میتوان به عدم همیشگی بودن نتایج درمان و نیاز به تکرار و ترمیم آن هر۶ تا ۱۲ ماه یکبار اشاره کرد. مزایای تزریق ژل به لب ها شامل هزینه کم و موقت بودن آن میباشد. موقتی بودن نتایج درصورتی که فرد پس از تزریق رضایت نداشته باشد میتواند نکته مثبتی باشد.
برای دریافت مشاوره زیبایی در کلینیک تخصصی کلینیک پوست تحت نظر دکتر مهرداد مهام میتوانید با شماره 09395431350 و 02188762832 تماس بگیرید.
چرا باید لب را برجسته سازی کرد ؟
بسیاری از افرادی به دلیل برخی مشکلات به روش برجسته سازی لب ها روی میآورند:
- لبهایی که به دلیل ژنتیک همیشه نازک بودند.
- لبهایی که بهدلیل پیری و یا استعمال دخانیات نازک شدهاند.
- لب هایی که در حال حاضر برجسته هستند اما نیاز به زیبایی بیشتری دارند.
- اصلاح تقارن بین لب بالا و پایین
گزینه های برجسته سازی لبها
اگر تصمیم دارید لبهای خود را برجسته کنید گزینه های مختلفی برای انتخاب وجود دارد:
جراحی یا غیرجراحی
برخی افراد برای تغییر شکل و افزایش حجم لب های خود به تزریق ژل هایی نظیر ژوویدرم روی میآورند. با این روش میتوان به صوت فوری و بدون جراحی لب ها را حجیم کرد.
این محصولات درحقیقت به عنوان ایمپلنت لب از طریق تزریق مایع عمل میکنند. برخی افراد روش حجم دهی به لب با تزریق چربی را ترجیح میدهند.
این روش شامل استخراج چربی از نقاط مختلف بدن از طریق لیپوساکشن و تزریق آن به لب جهت افزایش حجم لب ها میباشد.
لب بالا یا پایین
اکثر افراد معمولا لب پایین را تقویت میکنند و برخی افراد لب بالا و پایین، هر دو را حجم دهی میکنند. از آنجایی که لب بالا به اندازه لب پایین نازک نیست به همین دلیل برجستهسازی لب بالا به تنهایی خیلی رایج نیست.
گزینه های تزریق لب
محصولات حجیم سازی لب ها که معمولا جهت تزریق به لب ها استفاده میشوند یا از اسید هیالورونیک (HA)، یا کلاژن و یا از چربی بدن خود بیمار تهیه شده اند. تزریقات کلاژن به لب ها نتایج فوق العاده ای ایجاد میکند اما متاسفانه برخی افراد به محصولات کلاژنی مشتق گاوی حساسیت دارند. لازم به ذکر است که نتایج حاصل از تزریق کلاژن نهایت ۱ تا ۲ ماه ماندگاری دارد. اما برجسته سازی لب ها از طریق تزریق چربی ماندگاری بیشتری دارد.
درمان حجیم سازی لب
از آنجایی که تزریق ژل به لب ها بیشتر از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول نمیکشد به همین دلیل روش درمانی بسیار راحتی شناخته شده است. وجود لیدوکائین، نوعی داروی بیحسی موضعی ، در آخرین فرمول ژوویدرم موجب شده تزریق به راحتی و بدون نیاز به بیهوشی انجام شود. گاهی برای بیحس کردن ناحیه درمان و یا به حداقل رساندن تورم قبل و بعد از تزریق لب ممکن است از یخ استفاده شود.
حتماً بخوانید: انتخاب برند مناسب ژل لب
بهبود و نتایج
حجیم سازی لب ها با تزریق پرکننده های پوستی ممکن است با عوارض جانبی موقت نظیر کبودی خفیف، تورم و سرخی همراه باشد. خوشبختانه چنین عوارضی ظرف ۱ تا ۲ هفته برطرف میشوند.
معمولا بعد از تزریق ژل لب دایم نیازی به استراحت نیست و فرد میتواند همان روز بلافاصله بعد از تزریق به کار عادی خود ادامه دهد. اما توصیه میشود ۲۴تا ۴۸ ساعت بعد از درمان از انجام فعالیت های شدید خودداری شود. نتایج برجسته سازی لبها با تزریق ژل ژوویدرم معمولا ۴ تا ۹ ماه ماندگاری دارد.
ایمپلنت لب
روش ایمپلنت لب ها از طریق بیحسی موضعی انجام میشود. ایمپلنت لب ممکن است با مواد مختلفی انجام شود اما سیلیکون از رایج ترین موادی است که در این مورد استفاده میشود. قطعات سیلیکونی که جهت برجسته سازی لب ها بکار میروند معمولا در سایزهای مختلف ( کوچک، متوسط و بزرگ) موجود هستند.
برای قرار دادن ایمپلنت سیلیکونی باید برش های کوچک در گوشه های دهان ایجاد شود. از آنجایی که ایمپلنت ها مانند ژل ها به مرور زمان حل نمیشوند در نتیجه بعد از ایمپلنت لب معمولا نیازی به تزریق نیست.
دوره نقاهت و بهبود بعد از ایمپلنت لب ها در مقایسه با تزریق ژل به لب ها معمولا شدیدتر بوده و به جای ساعت ها و روزها ممکن است ماهها طول بکشد. بیماران بعد از ایمپلنت لب باید منتظر عوارضی از قبیل تورم، کبودی، خشکی و ترک لب ها باشند.
ماندگاری و همیشگی بودن یکی از مزایای جراحی ایمپلنت لب است. البته با درنظر گرفتن چهارچوب زمانی درازمدت باید گفت که هزینه نیز یکی از مزایای دیگر این نوع درمان میباشد. ایمپلنت لب در مقایسه با تعداد تزریقات ژل که با گذشت زمان باید تکرار شوند معمولا کم هزینه تر میباشد.
حجم لب
تزریق ژل و همچنین ایمپلنت لب هر دو موجب حجیم سازی لب ها می شوند. میزان حجم افزوده شده به لب به میزان تزریق پرکننده ها و یا سایز ایمپلنت بستگی دارد.
شکل لب
جراحان پلاستیک جهت تقویت و ایجاد شکل دلخواه در لب ها، تزریقات ژل را به صورت سفارشی انجام میدهند. پرکننده ها را میتوان به نقاط سفید و یا قرمز لب ها، خطوط لب، کناره ها و مرکز لب تزریق کرد. پرکننده ها میتوانند تا حدودی مشابه خط لب عمل کنند. ایمپلنت لب ها به نسبت ژل ها تغییری در شکل لب ها ایجاد نمیکند.
چین و چروک های ریز لب
ایمپلنت لب چین و چروک ریز لب و نواحی اطراف آن را برطرف نمیکند. پرکننده های صورت بهتر از ایمپلنت لب ها موجب درمان چروک های ریز لب ها میشوند. البته چنین چروک هایی را با روشهای غیرجراحی نظیر بوتاکس و لایه برداری پوست با موادشیمیایی و یا لیزر میتوان درمان کرد.
حس و لامسه لب
از آنجایی که حس و لامسه لب ها یک مورد کاملا شخصی هستند بنابراین مقایسه آن در افراد دشوار است. با این وجود پرکننده های صورت ممکن است مزایای بیشتری داشته باشند. ژل ها ظاهراً از ایمپلنت ها نرمتر هستند.
حرکت لب
از مزایای دیگر تزریق پرکننده ها به صورت میتوان به حرکات لب ازجمله لبخند زدن و بوسیدن اشاره کرد. ژل ها بهتر از ایمپلنت ها با لب ها سازگار هستند و این امر در حرکات لب قابل مشاهده است.
اگر دوست نداشتید چطور؟
مزایایی که در این قسمت معرفی میکنیم مربوط به پرکننده ها هستند. نتایج حاصل از ژل ها موقت بوده و با گذشت زمان به تدریج از بین میروند. هیالورونیدازها را در صورت نیاز میتوان جهت حل کردن سریع پرکننده های صورت استفاده نمود. ایمپلنت لب باید از طریق جراحی از لب خارج شود. معمولا بعد از خارج کردن ایمپلنت ها، از تورم لب کاسته میشود.
برجسته سازی دائمی لب
معمولا حجم دهی دایمی لب ها از طریق جراحی صورت میگیرد. به خاطر داشته باشید که صورت با گذشت زمان و افزایش سن دست خوش تغییر میشود بنابراین حتی جراحی پلاستیک نیز فی نفسه درمان دائمی نیست.
با این حساب، ایمپلنت لب تا حدودی دائمی هستند. پرکننده های صورت دائمی نیستند. مواد دایمی نظیر سیلیکون نباید به لب تزریق شوند. جهت افزایش زیبایی لبها باید تنها از ایمپلنت های جامد استفاده نمود. روشهای برجسته سازی لب به غیر از ایمپلنت شامل:
- استخراج چربی نواحی شکم و ران پاها از طریق لیپوساکشن و تزریق آن به نواحی مطلوب نظیر لبها. چربی بافت زنده است و به طور غیرقابل پیشبینی در موقعیت جدید تا حدودی ماندگاری دارد. بنابراین برخی بیماران بعد از تزریق اولیه چربی ممکن است به حجم بیشتر لب نیاز داشته باشند. تزریق ژل ممکن است بعد از تزریق چربی انجام شود.
- لیفت لب یا به عبارتی بالا کشیدن لب تنها روشی است که موجب کاهش افتادگی پوست ناشی از افزایش سن میشود. با افزایش سن نه تنها لب ها نازکتر میشوند بلکه لب بالا کشیده تر و مسطح تر میشوند. لیفت لب بالا نوعی روش زیبایی است که موجب کاهش افتادگی پوست شده و باعث حجیم شدن و برجستگی لبها میشود. این نوع جراحی زیبایی را میتوان به تنهایی و یا همراه با روش هایی نظیر لیفت صورت، جراحی پلک و یا سایر جراحی های زیبایی صورت انجام داد.
برای چه فردی مناسبتر است؟
افرادی که آرزوی لبهای پر و برجسته دارند و دوست ندارند هر ۲ ماه یکبار تزریق را تکرار کنند متقاضی مناسبی برای تزریق لب هستند. ۳ نوع حجم دهی دائمی لب که به طور مرتب در ایران انجام میشوند عبارتند از: استفاده از گروتکس، استفاده ازآلودرم و پیوند چربی ( از آنجایی که این روش بسیار دقیق بوده و میتواند موجب تقویت بافت ها شود امروزه عمدتاً جهت جراحی ترمیمی بکار میرود.)
خطرات دیگری هم وجود دارد؟
این احتمال وجود دارد که لب ها عفونی شده، گرافت ها به خوبی انجام نشده و یا نیاز به خارج کردن داشته باشند. در روش بکارگیری گورتکس یا آلودرم احتمال عفونت، سخت شدن و باقیماندن جای زخم وجود دارد. واکنشهای آلرژیک معمولا منجربه سرخی، خارش و حساسیت به لمس میشوند اما این موارد به ندرت رخ داده و تمامی عوارض با خارج کردن ایمپلنت قابل درمان هستند.
آیا زخم دایمی وجود خواهد داشت؟
اسکار روی لب در گورتکس و آلودرم خفیف است اما در پیوند چربی معمولا در نواحی استخراج چربی شاهد اسکارهای کوچک و به شکل ضربدر خواهیم بود.
ماندگاری تاثیرات چقدر است ؟
تاثیرات ناشی از درمان باید دائمی باشند اما به دلیل حرکت زیاد دهان این امر موجب جذب بافت میشود. بنابراین میتوان انتظار داشت که حداقل نیمی از ایمپلنت های گورتکس و آلودرم و پیوند چربی دایمی هستند.
زمان بهبود چگونه است؟
دوره بهبود ۲ تا ۶ هفته طول میکشد اما بیمار معمولا ظرف چند روز و با استعمال میکاپ کانسیلر میتواند به بیرون از منزل برود. احساس کمی ناراحتی در ابتدا طبیعی است و حتی ممکن است بیمار درد خفیفی داشته باشد. بهتر است بیمار به مدت چند روز از مصرف نوشیدنی های داغ خودداری کرده و به مدت چند هفته از انجام ورزش های سنگین و از قرارگرفتن در معرض نورخورشید اجتناب نماید.
حتماً بخوانید: تزریق ژل هیالورونیک اسید برای زیبایی و حجیم سازی لب
بهترین روش برای لب کدام است؟
در برجسته سازی لب همانند سایر روش های زیبایی بهترین روش وجود ندارد. تزریق ژل به صورت برای بیشتر بیماران خصوصاً افرادی که دوست دارند با حداقل آسیب و عوارض لب های برجسته و به ظاهر طبیعی داشته باشند بهترین گزینه است. ما سابقا ژل های تزریقی صورت را به عنوان ” رژ لب در سرنگ” معرفی میکردیم.
آیا برای آینده نزدیک بدنبال بهترین روش برجسته سازی لب هستید؟ در اینصورت باید گفت که تزریق ژل بهترین گزینه درمانی برای شما خواهد بود.
افرادی که سابقا تزریق ژل را امتحان کردند و به دنبال روش دائمی برای درمان نازکی لب هستند ایمپلنت لب میتواند گزینه مناسب حجیم سازی لب ها باشد. البته بهتر است این افراد روش های تزریق چربی و لیفت لب را هم درنظر داشته باشند.
هزینه برجسته سازی لب چقدر است؟
هزینه حجم دهی لب در هر روش متفاوت بوده و بسته به برجسته سازی ۱ یا هر دو لب دارد. هزینه کلی شامل قیمت محصول و شارژهای مرتبط با جلسات تزریق است.
مقالات مرتبط:
- مقایسه زیبا سازی و فرمدهی لب با تزریق یا لیفت
- جوانسازی صورت با لیفت لب
- سانترال (لب بالا) یا لیفت گوشه لب
- تزریق ژل هیالورونیک اسید برای زیبایی و حجیم سازی لب
- انتخاب برند مناسب ژل لب برای تزریق و زیباسازی لب
- فیلر, ژل ,کلاژن, پروتز لب, چه تفاوتی دارند
حتماً بخوانید: بهترین روش برجسته سازی لب