جوانسازی صورت با لیفت لب سانترال (لب بالا) یا لیفت گوشه لب
لیفت لب که معمولاً با اصطلاح عمل لیفت لب بالا از آن یاد میشود، عملی جراحی است که به منظور بالا بردن لب بالا انجام میشود تا چهرهای جوانتر با لبخندی ملیحتر و خوشایندتر خلق شود. بااین حال دو نوع عمل لفیتینگ لب وجود دارد که عبارتند از: لیفت لب بالا و لیفت گوشه لب.
- لیفت لب بالا (لیفت سانترال لب): فاصله پوستی بین لب بالا و پایه بینی در این عمل کوتاه میشود. در نتیجه مقدار بیشتری از بخش صورتی رنگ لب دیده میشود، دندانها مشخصتر میشود و لبها جوانتر و قلوهای به نظر میرسد.
- لیفت گوشه لب: فقط لبههای دهان بالا برده میشود. این عمل به بیمارانی توصیه میشود که از نقش بستن اخمی زودهنگام بر چهره خود ناراحتند.
عمل لفیت لب بالا رایجتر از عمل لیفت گوشه لب است، اما اگر بیمار هم از باریک بودن و فاصله زیاد بین بینی و لب بالا و هم از اخمو به نظر رسیدن خود ناراحت باشد، میتوان دو عمل را با هم انجام داد.
حتما بخوانید:
مقایسه زیبا سازی و فرم دهی لب با تزریق یا لیفت
تزریق ژل هیالورونیک اسید برای زیبایی و حجیم سازی لب
انتخاب برند مناسب ژل لب برای تزریق و زیباسازی لب
مشکلات قابل درمان با جراحی لیفت لب
متقاضیان جراحی لیفتینگ لب افرادی هستند که مشاهده علائم زیر آزارشان میدهد:
لیفت لب بالا
- مشخص نشدن دندانها هنگام لبخند زدن
- فاصله زیاد (بیشتر از ۱٫۵ سانتی متر) بین بینی و لب بالا
- لبهای نازک و صاف
- چنانچه نتایج تزریق ژل در لب به دلیل وجود نداشتن فضای کافی برای بزرگ شدن لب در راستای عمودی، غیرطبیعی باشد.
لیفت گوشه لب
- اخم دائمی
- رو به پایین بودن گوشه دهان
جراحی لیفت لب بالا برای چه افرادی مناسب است؟
عمل لیفتینگ لب بالا محدودیت سنی ندارد. فاصله بین لب بالا و بینی برخی از همان بدو تولد زیاد است، حال آن که این ویژگی برای عدهای دیگر اکتسابی است و به مرور زمان نمودار میشود. در هر سنی که باشید، جراحی لیفت لب بالا با هدف کم کردن فاصله بالای لب فوقانی انجام میشود. بالا بردن لب حتی در ۲۰ سالگی نیز نتایج رضایتبخشی را به دست میدهد. اگر لبها به اندازه کافی پر و برجسته نباشد و فاصله بین لب بالا و بینی زیاد باشد، لیفتینگ لب نتیجه دلخواه را به دست خواهد داد. به علاوه بیمارانی که پس از تزریق ژل با مشکل غیرطبیعی و اردکی شدن لبها مواجه شدهاند، نیز میتوانند با انجام عمل لیفت لب از داشتن لبهای برجسته و زیبا لذت ببرند.
چه فاصلهای زیاد محسوب میشود؟
فاصله ایدهآل بین بینی و بخش قرمز لب بالا به جنسیت بستگی دارد، این فاصله برای بانوان معمولاً ۱٫۲ ـ ۱ سانتی متر و برای آقایان ۱٫۵ ـ ۱٫۳ سانتی متر است. فاصله بیشتر از این حد زیاد است. به موازات بالا رفتن سن، تمام استخوانهای بدن (از جمله صورت) جمع و کوچک میشود، در نتیجه گوشت صورت بیشتر آویزان میشود. در اثر تحلیل رفتن (آتروفی) چربی و بافت نرم صورت، پوست نیز شل و افتاده میشود. باریک شدن و از بین رفتن قرمزی لبها و مشخص نشدن دندانها هنگام لبخند زدن از علائم پیر شدن لب بالا است. لب جوان و ایدهآل غالباً پر و اندکی برجسته است. بخش صورتی لب مردان در بهترین حالت یک دوم تا یک سوم حجم سبیل در این ناحیه است.
حتما بخوانید: از بین بردن خط لبخند با لیفت نخ
روش انجام عمل لیفت لب بالا
لیفت لب عملی سرپایی است که تحت بیحسی موضعی انجام میشود. نیازی به تزریق داروی بیحسی از راه سرم نیست، چون بیمار عمل را پس از بیحس شدن موضع، به خوبی تحمل خواهد کرد. برشهای عمل لیفت لب بالا فقط روی پایه بینی ایجاد میشود. برش مستقیماً زیر بینی ایجاد میشود و باریکه کوچکی از پوست و بافت جدا میشود. جراح لب را به اندازهای بالا میبرد که حدود یک هشتم اینچ از دندانها دیده شود و حجم بخش صورتی لب برای همیشه بیشتر شود. این عمل حدوداً ۹۰ دقیقه طول میکشد. لب و دهان پس از عمل لیفتینگ جوانتر و خوض فرمتر میشود، دندانها بیشتر دیده میشود و بیماران تقریباً همیشه از نتیجه عمل رضایت دارند.
چه مقدار پوست در عمل لیفت لب برداشته میشود؟
مقدار پوستی که باید برداشته شود، به جنسیت بیمار و نتیجه دلخواه وی بستگی دارد. فاصله بین بینی و بالای حاشیه قرمز لب فوقانی قبل از جراحی اندازه گرفته میشود. مقدار پوستی که برای بانوان برداشته میشود، معمولاً بیشتر از ۱٫۲ سانتی متر است، حال آن که این مقدار برای آقایان بیشتر از ۱٫۵ سانتیمتر است. برای مثال اگر فاصله بین پایین بینی و بالای قرمزی لب ۲ سانتیمتر باشد و بیمار بخواهد که این فاصله به ۱٫۵ سانتیمتر تقلیل یابد، ۵ میلیمتر از پوست برداشته میشود.
روش انجام عمل لیفت گوشه لب
لیفتینگ گوشه لب نیز عملی سرپایی است که با بیحسی موضعی انجام میشود. این عمل را میتوان به تنهایی یا همراه با عمل لفیت لب بالا انجام داد. جراح برشهای مثلثی شکلی، را طبق تصویر فوق، در گوشههای لب ایجاد میکند، سپس لبههای هر گوشه دهان را اندکی بالا میبرد و با بخیه جذبی ثابت میکند. این عمل جراحی گاهی جراحی لبخند نیز نامیده میشود، دو عمل لیفت لب سانترال و لیفتینگ گوشه لب علیرغم تفاوتهای اصولی، شباهتهایی نیز با هم دارند. هر دو عمل لیفتینگ بسیار ظریف است و اگر به دست جراحی ماهر انجام شود، حالات مختلف همچنان به خوبی بر صورت نقش میبندد. مراحل عمل لیفت گوشه لب به شرح زیر است:
- جراح بخش مثلثی شکل کوچکی را در گوشه دهان میبرد تا مخاط بیشتری مشخص شود.
- عضله پایین آورنده گوشه لب (Depressor Anguli Oris یا DAO) آزاد میشود.
جراح باید مراقب باشد که برش مثلثی را به صورت مورب ایجاد نکند، در غیر این صورت باید منتظر لبخندی شبیه به لبخند جوکر باشید.
آیا میتوان لبها را با تزریق ژل بالا برد؟
متداولترین سوال بیماران این است که آیا میتوان لب را با تزریق ژل بالا برد یا خیر و این که آیا میتوان به جای جراحی روش سادهتر تزریق ژوویدرم یا رستیلان را انتخاب کرد؟ پاسخ تحت شرایطی معین مثبت است. اگر فاصله بین بینی و لب بالا بسیار زیاد باشد و ژل تزریق شود، ژل لب را به جای این که بالا ببرد، رو به بیرون برجسته میکند، در نتیجه لبها حالتی غیرعادی و اردک مانند پیدا میکند و این بار لازم است که برای اصلاح این نتیجه عمل لیفت لب بالا انجام شود. پس از آن که لب به اندازه کافی بالا رفت، میتوان آن را با تزریق ژل برجسته کرد. با این توصیف ژل برای بزرگ کردن لبها مناسب است، اما ظرفیت آن برای بالا بردن لب به اندازه جراحی لیفتینگ نیست. در واقع تزریق ژل گاهی فاصله بالای لب را بیشتر هم نشان میدهد و نتیجهای غیرعادی خلق میکند. فاصله زیاد بین بینی و بالای لب فقط با انجام عمل لیفت کم میشود. در واقع جراحی لیفتینگ تنها روش برای بالا بردن دائمی لب است. به علاوه لبها پس از عمل لیفت جوانتر میشود. کمان کوپید لبها و فاصله ایدهآل بین بینی و لب بالا جزء معیارهای زیبایی لب است. متخصص زیبایی مناسب بودن عمل بزرگ کردن یا لیفت لب را تعیین میکند.
خطرها و عوارض احتمالی لیفت لب
هرچند بیماران معمولاً جراحی لیفت لب را به خوبی تحمل میکنند و از نتیجه نیز رضایت دارند، بهتر است قبل از عمل از خطرها و عوارض احتمالی این عمل زیبایی آگاه شوید:
- نامتقارن یا ناهموار شدن لبها پس از التیام یافتن زخم
- باقی ماندن جای زخم
- ورم
- عفونت
- گوشت اضافه در شرایط نادر، به ویژه در صورت داشتن سابقه اسکارهای کلوئیدی
مراقبتهای قبل از عمل
زمان جراحی پس از مشاوره تعیین میشود. قبل از عمل لیفت لب بالا یا لیفت گوشه لب نیازی به آزمایش نیست، چون این عملها معمولاً تحت بیحسی موضعی انجام میشود. بااین حال به بیماران توصیه میشود که از دو هفته قبل از عمل، سیگار نکشند و آسپرین مصرف نکنند. جراح قبل از عمل، درباره مقدار بافتی که باید برای خلق لبی زیبا و جوان برداشته شود، با بیمار صحبت میکند تا بیمار با آگاهی کامل با انجام عمل موافقت کند.
دوران بهبود پس از عمل لیفتینگ لب
بیمار میتواند کلینیک را بلافاصله پس از اتمام عمل ترک کند و به خانه برگردد. بیمار پس از هر یک از دو عمل لیفت لب، باید به مدت چند روز فقط غذاهای نرم میل کند. بیمار میتواند ۴ ـ ۳ روز پس از جراحی در محل کار حاضر شود، البته لبها در این زمان هنوز متورم است و بیمار تا چند هفته احساس گرفتگی و سفتی در لبها میکند. اگر بخیهها جذبی باشد، نیازی نیست که برای کشیدن بخیهها به مطب مراجعه کرد. بخش اعظم ورم ظرف یک تا دو هفته فروکش میکند و تقریباً تمام ورم پس از یک ماه برطرف میشود. اگر نزدیک محل برش پس از گذشت چند هفته هنوز قرمز باشد، به بیمار توصیه میشود که کرم استروئید را بدون نسخه از داروخانه تهیه کند و از آن برای مدت کوتاهی استفاده کند.
هزینه عمل لیفت لب
هزینه کلی لیفتینگ لب به مورد خاص هر بیمار و به عاملهایی چون نوع عمل لیفت لب و ویژگیهای خاص جراحی بستگی دارد.